Pikapokeri

Pikapokeri on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on saada pokerikäsi, joka sisältää vähintään kahdeksikkoparin. Mitä parempi korttikäsi, sitä suurempi on voitto. Pelissä käytetään kahdeksaa 52 kortin pakkaa ilman jokereita. Kaikki kortit (416 kpl) sekoitetaan aina ennen uuden pelikierroksen aloittamista.

Ässän arvo on 14 paitsi pienessä suorassa, jossa sen arvo on yksi. Kuvakorttien arvot ovat: kuningas 13, kuningatar 12 ja sotamies 11. Muut kortit (2–10) ovat osoittamansa pistemäärän mukaisia. Pikapokeri-pelin palautusprosentti pelaajalle on 93,40 %.

Pikapokeri – pelin kulku

Panosyksikön voi valita napsauttamalla näytön yläreunassa olevia pelimerkkien kuvia. Panos lisätään napsauttamalla Blind-ruutua. Panokset voidaan poistaa Poista panokset -painikkeella.

Pelaaja voi halutessaan lisätä myös Extra-panoksen napsauttamalla Extra-panosruutua, jolloin Extra-panosruutuun lisätään panos, joka on arvoltaan viidesosan Blind-ruudun alkupanoksesta. Mikäli pelaaja päättää tämän jälkeen vielä muuttaa alkupanostaan, Extra-panos muuttuu samassa suhteessa.

Kun pelaaja on asettanut panoksensa, aloitetaan peli Jako-painikkeella.

Kun pelaaja on painanut Jako-painiketta, pelaajalle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin ja pöydän keskelle kaksi kolmen kortin pinoa, jotka on merkitty numeroilla 1 ja 2. Kummankin pinon päällimmäinen kortti on kuvapuoli ylöspäin.

Kortit katsottuaan pelaajan tulee päättää jatkaako peliä vai luovuttaako. Mikäli pelaaja päättää luovuttaa, hänen tulee painaa Luovuta-painiketta, ja hän häviää alkupanoksensa, sekä Extra-panoksensa, mikäli se on asetettu.

Jos pelaaja päättää jatkaa, hänen tulee napsauttaa joko painiketta 1 tai 2, jolloin vastaavaan ruutuun asetetaan alkupanoksen suuruinen jatkopanos. Asettamalla jatkopanoksen hän valitsee samalla vastaavasti numeroidun kolmen kortin pinon pöydän keskeltä, jolla hän muodostaa itselleen viiden kortin pokerikäden.

Kun pelaaja on asettanut jatkopanoksen, molemmat korttipinot käännetään auki. Mikäli pelaajalla on voittoon oikeuttava käsi, maksetaan hänen jatkopanokselleen voittotaulukon mukainen voitto. Alkupanos ei voita eikä häviä.

Mikäli pelaajan käsi on arvoltaan pienempi kuin kahdeksikkopari, pelaaja häviää sekä alku- että jatkopanoksensa.

Voittotaulukko

Värisuora 40:1
Viitoset 30:1
Neloset 20:1
Täyskäsi 10:1
Väri 10:1
Suora 10:1
Kolmoset 3:1
Kaksi paria 2:1
8-A pari 1:1

Mikäli pelaajan kaikki kortit ovat samaa maata (väri) ja käsi sisältää lisäksi viitoset, neloset, täyskäden, kolmoset, kaksi paria tai 8–A parin, maksetaan voitto kummastakin yhdistelmästä (esim. väri + kolmoset, voittokerroin on yhteensä 13:1).

Extra-panos

Pelaaja voi halutessaan asettaa Extra-panoksen napsauttamalla Extra-ruutua. Extra-panos on suuruudeltaan aina viidesosan peruspelin panoksesta. Mikäli pelaajalla on Extra-panoksen voittotaulukon mukainen korttiyhdistelmä, hän voittaa panoksensa voittotaulukossa ilmoitetun kertoimen mukaisesti. Mikäli pelaajalla ei ole voittoon oikeuttavaa yhdistelmää, pelaaja häviää panoksensa. Mikäli pelaaja ei aseta jatkopanosta ja luovuttaa kätensä peruspelissä, myös Extra-panos hävitään.

Extra-panoksen voittotaulukko

Viitoset ja väri 2000:1
Neloset ja väri 1000:1
Täyskäsi ja väri 500:1
Värisuora 400:1
Viitoset 300:1
Kolmoset ja väri 200:1
Kaksi paria ja väri 150:1
8-A pari ja väri 100:1
2-7 pari ja väri 60:1
Neloset 50:1
Täyskäsi 30:1
Väri 20:1

Jokerikierros

Kun pelaaja saa suoran tai paremman, jaetaan hänelle seuraavalle pelikierroksella jokerikortti toisen oman kortin tilalle. Jokerikortti korvaa minkä tahansa pelikortin (esim. pelaajalla on jokerikortti sekä 4 ja pelaajan valitsemassa pinossa ovat kortit 3, 5 ja 7 eri maata, pelaajalla on suora.)

Pelaaja saa pitää jokerikortin niin kauan, kun hän saa jokerikierroksella kolmoset tai paremman pelin. Pelaajan alkupanos saa jokerikierroksella olla korkeintaan yhtä suuri kuin sitä edeltävällä kierroksella.