Multipokka

Multipokassa pelataan samanaikaisesti viittä pokerikättä. Pelaajan tavoitteena on saada mahdollisimman hyvät pokerikädet. Voittavat korttiyhdistelmät näkyvät voittotaulusta. Pelikierroksen kokonaisvoitto muodostuu summaten yhteen kaikki kädet, joissa on voittoon oikeuttava korttiyhdistelmä.

Ässä (A) on peruspelissä arvoltaan 1 tai 14 sen mukaan, kumpi on käden kannalta edullisempi. Jatkopelissä ässä on arvoltaan 1. Pelissä käytetään yhtä 52 kortin pakkaa, jossa ei ole jokereita. Kaikki kortit (52 kpl) sekoitetaan aina ennen uuden pelikierroksen aloittamista.

Pelin kulku ja panostusmahdollisuudet

Halutun suuruinen panos asetetaan Panos-painikkeella, jonka jälkeen napsautetaan Pelaa-painiketta. Panos jaetaan viiteen osaan viidelle yhtä aikaa pelattavalle kädelle (esim. 1 euron panos = 20 snt/käsi). Jaetut viisi korttia  monistetaan viideksi samanlaiseksi kädeksi.

Kortit voi vaihtaa yhden kerran. Peli tekee lukitusehdotuksen käsiin jätettävistä korteista. Pelaaja voi käyttää suoraan pelin ehdottamaa lukitusta tai muuttaa niitä. Kortteja koskettamalla muutetaan yksittäisten korttien lukituksia, ja Lukitus-painiketta napsauttamalla muutetaan koko korttisarakkeen lukitusta. Halutessaan pelaaja voi tehdä jokaiselle kädelle erilaiset lukitukset. Yhtään korttia ei ole pakko lukita, vaan kaikki kortit voi vaihtaa.

Pelaa-painikkeella jaetaan lukitsemattomien korttien tilalle uudet kortit. Uudet kortit kaikkiin käsiin jaetaan alkujaossa käytetyn korttipakan jäljellä olevista korteista.

Voiton voi siirtää saldoon napsauttamalla Voitonmaksu-painiketta tai yrittää voittosumman kasvattamista napsauttamalla Jatkopeliin-painiketta.

Jatkopeli Multipokka

Jatkopelissä käytetään yhtä 52 kortin korttipakkaa. Pelialueena toimivan kolmion kärkiin jaetaan kolme korttia kuvapuoli ylöspäin, ja kolmion sivuille jaetaan 1 – 3 korttia kuvapuoli alaspäin.

Multipokka pelaajan tehtävänä on arvata, osuuko kolmion sivulle jaetun kortin pistearvo vastaavan sivun kulmiin jaettujen korttien pistearvojen väliin. Mitä vähemmän kortteja mahtuu väliin, sitä suurempi on tavoiteltava voittosumma. Korttien mailla ei ole merkitystä, ja ässä on jatkopelissä aina arvoltaan 1.

Tavoiteltavat voittosummat ilmoitetaan sivuille jaettujen korttien vieressä. Mikäli kulmiin jaetut kortit ovat pistearvoltaan yhtä suuret tai peräkkäiset, ei niiden väliin jäävälle sivulle jaeta korttia. Mikäli kaikkien kolmen kulman kortit ovat samanarvoiset, jatkopelipanos maksetaan kolminkertaisena.

Kun jatkopelin kortit on jaettu, jatkopelin voi vielä perua ja siirtää voiton saldoon napsauttamalla Voitonmaksu-painiketta. Peliä voi jatkaa koskettamalla valitulle sivulle jaettua korttia:

  • Jos valitun kortin pistearvo osuu kulmissa olevien korttien väliin, pelaaja saa voiton ja voi jatkaa jatkopeliä napsauttamalla Jatka tai lopettaa jatkopelin ja siirtää voitot saldoon napsauttamalla Voitonmaksu.
  • Jos valitun kortin pistearvo ei osu kulmissa olevien korttien väliin, pelaaja häviää panoksensa ja jatkopeli päättyy.

Peruspelin voittotaulu

Kerroin/käsi (maksimi 5 kättä)
Värisuora 10x
Neloset 6x
Täyskäsi 2x
Väri 1.6x
Suora 1.2x
Kolmoset 0.6x
Kaksi paria 0.4x

Multipokka Jatkopelin voittotaulu

Hajonta Kerroin
0 0x
1 0x
2 12x
3 6x
4 4x
5 3x
6 2.45x
7 2x
8 1.75x
9 1.53x
10 1.36x
11 1.22x
12 1.11x