Yksi perinteisimmistä neljän hengen korttipeleistä on eittämättä bridge. Sen ensimmäinen muoto, visti, kehitettiin jo 1500-luvun alussa, mutta nykymuotonsa peli sai joskus 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun vaiheilla. Peli on erityisen suosittu Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta sitä pelataan ahkerasti myös Suomessa. Maamme pisin bridge-turnaus on Hangon bridgeviikko. Bridgestä järjestetään myös SM- ja MM-tasoisia kilpailuja.
Bridgen pelaamisessa tarvitaan nopeaa ajattelukykyä, päättelytaitoa sekä todennäköisyyksien laskemista. Kyseessä ei siis ole varsinainen tuuripeli. Bridge-turnauksissa pelataan niin paljon jakoja, että pelkällä tuurilla ei pelissä pötkitä kovinkaan pitkälle. Jos tässä pelissä osaa pelata korttinsa oikein, ei aloituskädellä ole läheskään niin suurta merkitystä kuin esimerkiksi pokerissa.
Bridgen säännöt
Bridgeä pelataan neljän hengen ryhmissä, ja pelaajat istuvat vastakkain pääilmansuuntien mukaan. Vastakkain istuvat pelaajat ovat keskenään partnereita. Bridgeä pelatessa käytetään koko korttipakkaa eli 52 korttia. Pelin alussa kortit jaetaan tasan kaikkien pelaajien kesken siten, jolloin jokaisella on käytettävissään 13 korttia.
Peli alkaa tarjoamiskierroksilla. Jakaja aloittaa tarjoamisen, ja ensimmäinen jakaja on pohjoinen. Jakovuorot vaihtelevat siten, että seuraava jakaja on itä ja niin edelleen. Pelikierrokset pelataan tikkipelinä, jolloin korkein sopivaa maata osoittava kortti voittaa. Bridgessä on maantunnustuspakko.
Bridgen tarjouskierrokset muodostuvat tasosta sekä maasta. Tasot vaihtelevat yhdestä seitsemään, ja nämä luvut määräytyvät tarjoajan lupaamista trikeistä. Yksi trikki tarkoittaa seitsemää tikkiä ja 7 trikkiä taas 13 tikkiä. Bridgen maiden välillä on arvojärjestys. Korkein maa on risti, seuraavat maat ruutu, hertta, pata sekä sangi eli valtiton. Kun pelissä tehdään uusi tarjous, tulee sen olla korkeampi kuin edellinen joko tasoltaan tai maaltaan.
Pelin ideana on tarjousten kautta löytää itselleen sopiva peli ja samalla yrittää tuhota vastustajan peli. Jakaja aloittaa tarjoamisen ja sen jälkeen kukin pelaaja voi omalla vuorollaan joko tehdä tarjouksen, passata, kahdentaa tai vastakahdentaa. Tarjoaminen päättyy, kun pelaajista kolme passaa peräkkäin.
Tarjouksen jälkeen seuraa pelivaihe, jonka aikana valttimaan tarjoaja yrittää saada vähintään luvatun määrän tikkejä. Jos pelinviejä saa vähintään nämä tikit, voittaa hänen puolensa pisteitä. Jos ei, saa vastustaja pisteitä. Peli päättyy, kun pelaajat ovat saaneet kaikki 13 korttiaan pelattua.